iDOM

Система управління

Контакти

ДО УВАГИ СПІВВЛАСНИКІВ-БОРЖНИКІВ!

Опубліковано: 01 лютого 2018

 

Нагадуємо, що 12 листопада 2016 року Загальними зборами співвласників ОБ’ЄДНАННЯ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ "ПІВДЕННА ПЛЮС" (Протокол № 1) внески (платежі) на утримання і ремонт приміщень та іншого майна, що перебуває у спільній власності співвласників Будинків (далі за текстом – «Внески»), встановлені у розмірі 4,58 грн. за кв. м. та мають сплачуватися відповідно до площі квартири та/або нежитлових приміщень в Будинках, що належить (належать) відповідному співвласнику Будинків.

 

Відповідно до положень ст. 10 Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку»:

- загальні збори є вищим органом управління об'єднання співвласників;

- рішення загальних зборів є обов'язковим для всіх співвласників.

 

Відповідно до положень ст. 15 Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку» співвласник зобов’язаний своєчасно і в повному обсязі сплачувати належні внески і платежі.

 

Відповідно до положень ст. 17 Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку» для забезпечення виконання власниками приміщень своїх обов'язків об'єднання має право:

- робити співвласникам попередження про порушення ними статутних або інших законних вимог і вимагати їх дотримання;

- вимагати від співвласників своєчасної та у повному обсязі сплати всіх встановлених цим Законом та статутом об’єднання внесків і платежів, у тому числі відрахувань до резервного та ремонтного фондів;

- звертатися до суду в разі відмови співвласника відшкодовувати заподіяні збитки, своєчасно та у повному обсязі сплачувати всі встановлені цим Законом та статутом об’єднання внески і платежі, у тому числі відрахування до резервного та ремонтного фондів.

 

Приймаючи до уваги викладене, вимагаємо в семиденний строк погасити Вашу заборгованість по сплаті Внесків шляхом перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ОСББ «ПІВДЕННА ПЛЮС» (код 40817902) за наступними реквізитами: р/р ‎26000053172958 в ПАТ КБ «ПриватБанк», МФО 321842.

Також повідомляємо, у випадку невиконання Вами зазначеної вище вимоги ОСББ «ПІВДЕННА ПЛЮС» має право відповідно до положень ч. 2 ст. 625. Цивільного кодексу України вимагати від Вас сплати боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення та трьох процентів річних від простроченої суми, а у випадку звернення до суду – ще й відшкодування судових витрат, передбачених ст.                   133 Цивільного процесуального кодексу України (судового збору та витрат, пов’язаних з розглядом справи, зокрема витрат на професійну правничу допомогу), а також витрат пов’язаних з виконанням судового рішення.

 

Варто додати, що відповідно до положень Закону України «Про судовий збір» ставка судового збору за подання до суду позовної заяви майнового характеру становить                                1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (з 1 січня 2018 року - 1762 гривні, з 1 липня - 1841 гривня, з 1 грудня - 1921 гривня -відповідно до ст. 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік»).

 

Варто також зазначити, що на стягнення санкцій, передбачених ч. 2 ст. 625. Цивільного кодексу України НЕ ПОШИРЮЄТЬСЯ мораторій (заборона) на стягнення неустойки по сплаті житлово-комунальних послуг, передбачений проектом Закону України «Про житлово-комунальні послуги» (1581-д від 10.12.2015 р.).

 

Приймаючи до уваги викладене та враховуючи, що відповідно до ч. 1. ст. 625 Цивільного кодексу України «боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов'язання», вважаємо за розумне та радимо Вам негайно погасити борг перед ОСББ «ПІВДЕННА ПЛЮС», оскільки (у випадку звернення останнього до суду) сума додатково сплачених Вами судових витрат значно перевищить суму Вашої заборгованості.